Mostmivanmegint?

Mostmivanmegint? Miről is? Az életem gyorsan, lassan csordogáló hétköznapjairól. Arról, hogy a végtelen bölcsességeket miért tudja mindenki kívülről és miért is vagyunk mindig baromi okosak mások problémáiban. Meg egyáltalán. Volt már olyan, hogy érezted, hogy jött a boldogság szép kék-sárga villamosa, Te felugrottál rá, aztán egyszer a megállóban ébredsz: Mostmivanmegint? Valami mintha mégsem stimmelne...

A harmónia

Emmm 2010.11.03. 22:59

A kulcs. Lehet. A szélsőségek kiküszöbölése. A harmónia megteremtése.

 

Tartottam tőle.

 

Mert a bár a szélsőségeses rossz érzések sokáig kényelmetlenek, de ki szeretné az őrülten jó érzéseket is lenyírbálni? Kidobhatók lennének, csak egy kis fiolával tennék el belőlük és néhanap annyit cseppentenék a szemembe, amennyit szükségesnek vélnék.

 

Nekem ez volt a bajom a harmónia szóval. Mindig úgy éreztem, mintha a harmónia elérése csak úgy lenne lehetséges, mintha felhúznál egy béna napszemüveget, azért hogy kíméld a szemed és huss már nem is olyan sötét a sötét. Na igen, a színek is eltompulnak. Valamit valamiért?

 

Már másként látom. A harmónia olyan, hogy feleslegessé válnak a szélsőségek. Nem lemondás. Mert birtoklásaink csak illúziók. Így nincsen miről lemondanunk.

 

Olyan finoman csiszolják le a felesleges rétegeket rólam a mindennapok, hogy néha hangosan kacagok a fák alatt. Máskor komolyan szemlélődöm. Nos, hát még messze a harmónia, de legalább már elfogadtam.

 

Azt is, hogy képes vagyok rá.

 

Mint mindannyian.

 

Elfogadás.

 


 

Címkék: a harmónia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmivanmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr632421316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása