Mostmivanmegint?

Mostmivanmegint? Miről is? Az életem gyorsan, lassan csordogáló hétköznapjairól. Arról, hogy a végtelen bölcsességeket miért tudja mindenki kívülről és miért is vagyunk mindig baromi okosak mások problémáiban. Meg egyáltalán. Volt már olyan, hogy érezted, hogy jött a boldogság szép kék-sárga villamosa, Te felugrottál rá, aztán egyszer a megállóban ébredsz: Mostmivanmegint? Valami mintha mégsem stimmelne...

A júliusi nő

Emmm 2010.10.14. 00:19

 

A nő júliusban virágzott, mint a lángvirág. Sok napsütésre van szüksége – írja a szakirodalom. A nő is így gondolta, így bokájára kötött egy csipetnyi nap-csillanást, meggyújtva vele a régóta hurcolt varázsigét, feloldva egy gyanútlanul kötött szövetséget: „Keverd a szíved napsugár közé, készíts belőle lángvirágot, s aki mellén viseli, és hevét kibírja, ő a párod.”
 
A papír lilás lánggal kapkodja a levegőt, de sorsa ismert. Lázas törpe láng… Legott… Kihűl…
Már túl az érzelem- és ösztöntagadáson. Túl szerelmen és illúziókon. Lecsupaszítva, mint a gyermek hajába megbújó lángvirág. Belecsókol a hajnalba. Kinyújtózik. Megsimítja testét. Illatával belopja magát egy ócska repedésbe.
 
-ζ-
 
Élvezi a társaságot. Nem tervezi a következő pillanatot, a jelenlévőből apró cérnát fűz a másikig. Az megérzi és táncba fognak. Akarta a közelségét, az izgalom ismeretlen volt. Az első szabad ölelése. Amikor mindent elengedett. Csak ott volt. Ennyire egészen önmagaként még tán soha. A férfi lenyűgözte. Olyannak látta, ahogy a férfi sem látta még magát. Még nem. Majd. Idővel. Akkor boldog lesz. A gerincére horgolt lángvirágok kinyílnak hamarosan, amint a fény megcirógatja. A nő már nem fogja látni. Majd más.
 
-ζ-
 
Frigidnek számítanék, ha valakinek számítanék. A vágy úgy párolgott el napjaimból, hogy csak azt vettem észre, hogy nincs. A mosoly apró ráncokkal szelídíti meg az arcot. Lángvirágom magjait odaadtam. A mélyben találhatnék tán, vagy kérhetnék a most nyílóból óvatos érintéssel végiglehelve a gerincet. De nem lehet. Most nem adhatok már, magamnak sem. Kapnom kell. Hát várom.
Addig is, üdvözlet a lángvirágoknak!
 
-a júliusi nő-

 

Címkék: a júliusi nő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmivanmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr952370303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása